~BeRsAmA SeLaMaNyA~

~BeRsAmA SeLaMaNyA~

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, March 5, 2015

TEBALNYA SAWANG!!

Assalamualaikum!

Fuh! bertahun tak update blog ni..kesian dia...dari anak sorang la ni dah tiga! sesapa yg rajin ikuti diri ini kat fb confirm tahu doh kan..

so..for the 1st entry for this 2015..biarlah gambar berbicara ya.. :)

Presenting my D.A!

Darin Ariana
Darin Adelya
Dani Alfiy


me and my kids..

Banyak benda nak share..pelan-pelan kayuh..tapi tak boleh pelan sangat kan..nanti tertinggal plak..emm

to be continued.....



Thursday, February 9, 2012


As Long As You're Near

The first time we met, I could see,
That you and I, were meant to be.
Your eyes were so gentle, your smile so true,
When you first held my hand, I just knew.

Now the time has gone by, through laughter and tears,
These days I shall cherish, for years upon years.

Those memories we have, shall never fade,
For those are the steps, that we have made.

That was the past, the future is near,
I anxiously wait, for what will appear.
New homes, more laughter, and children so dear,
Everything will be wonderful, as long as you're near




A Dream Come True

Feelings that once were hidden
Are now expressed to you.
Days that once were stormy
Are now the brightest blue.

Times that once were lonely
Are now filled with pleasure.
All that once was mine alone
Are now things we both treasure.

Nights that once were cold
Are now comforting and warm.
Fears that once were very real
Are now gone with the storm.

A heart that once was broken
Can now finally mend.
A person once alone in life
Can now call you a friend.

Dreams that once were longed for
Are now all coming true.
The love I once thought was gone
I have now and forever in you.



;)

Wednesday, January 4, 2012

~~ 2 JaNuaRY 2012 ~~

Alhamdulillah...Allah masih sudi panjangkan umurku..bertambah lagi setahun..genaplah 33 tahun this year..(Tua dah..tapi x sedar diri lagi tu! :p)

Ramai yg wish happy birthday..tapi ada gak orang2 yg rapat x wish..lupa kot..huhuu..ehehehehe..

apa yg saya achieved dalam umur ini?

bertambah umur, of course!
bertambah anak..insyaAllah..semoga semuanya dipermudahkan..
bertambah tanggungjawab..well dah duduk sekali kan dengan hubby :)
bertambah gaji??..SPBA hahahahhaha!!

apa pun, semoga Allah izinkan untuk saya terus sihat, dapat bahagikan masa sebaik mungkin dan bekerja dengan lebih ikhlas..

akhir kata..


SAYA SAYANG SUAMI DAN ANAK SAYA :P
(apa kaitan daa.......hehehhhe)

and HAPPY NEW 2012 ^______^ V

Tuesday, December 27, 2011

26 DiSemBeR 2011 -- Epy bday MAK! :)


Allah Selamatkan Kamu....
Allah Selamatkan Kamu....
Allah Selamatkan Bonda Hamidah...
Allah Selamatkan Kamu....

HAPPY BIRTHDAY MAK!!
YG KE 54 TAHUN

SAMA TUA DENGAN MERDEKANYA MALAYSIA TERCINTA..

Moga mak terus sihat, bahagia dan tenang ya mak..

Lots Of Luv ~~ Along, Fauzan, Ariana...

p/s... baru perasan, x simpan gambar mak yg terbaru hehehe..ni gambar lama masa mak bambam hoho! :p

__ kurang tido __

emm..sudah beberapa hari saya pergi kerja dengan keadaan tidak cukup tido...sebelum ni anak paling lewat tido jam 8.30 malam, dan saya kan tido sama...jam 6.30 pagi baru saya bangun bersiap untuk pergi kerja..

SEKARANG...

Anak akan tido paling awal jam 10 malam, setelah puas bermain dengan ayah dia..dan sesudah itu baru saya tido..dan saya harus bangun paling lewat jam 6 pagi untuk siapkan baju suami, anak dan bersiap untuk kerja..adakah ini di tamnbah dengan keadaan saya yg berbadan dua ini?? heheheheh..

tapi, serius memang tersangap jugak la..ditambah ngan sakit badan...macam ni lah ada keluarga sendiri kan...ops! saya x makan lagi supplement untuk ibu mengandung hari nih! ok2...

GANBATE!!!

Friday, December 23, 2011

@<----- 6 DiSemBeR 2011.. :D

it was our 2nd anniversary!!! pe yg spesel hari tu

HUBBY TEMAN PERGI BUKA BUKU MERAH FOR OUR 2ND BABY..

Hee.....

Dia g offer k nak teman..I x paksa & x suruh pun..hehehe...

oleh kerana ini 2nd time so aku dh boleh expect ape yg akan belaku..mula2 daftar amik nombor..pastu naik klinik ibu mengandung..tunggu nurse panggil...timbang berat, amik bp..pastu kena interview macam2 and mestilah kena ceramah sebab anak jarak dekat...

then, tau dah kena amik darah n minum air gula..so malam tu puasa siap2..pas amik darah, I minum air gula..pegh!!! rasa kembang je tekak..dok doa janganlah muntah, nanti kena ulang balik minum lain..lepas tu terus rasa pening lalat..melayang jek rasa...

pastu gi cek urin..pastu cek gigi...doc gigi soh aku wat scaling masa umur pregnancy antara 4-6 bulan...lama dh x wat scaling nih..huuhhhuuu...kena jaga gigi ok!

then cek perut..sebab perut kecik lagi nak ukur mende kan...tgok urine test result sume ok, so nurse kasik appointment lain nak jumpa doc and scan baby...

hubby?? dok diam2 tgok tv kat ctu..masa kat klinik gigi tunggu lama, panggil dia join kat tingkat 2 plak...

setel sume, teman dia makan jap, pastu masuk keje semula......

tu lah citernye

hadiah?? tu buku merah kedua!! hahahahahhaha....

daa!! :p

Wednesday, December 21, 2011

ARiAnA 11 BuLaN... ^ __________ ^

Kejap jek anak ibu ni dh besar..x yah citer banyak2 la..tengok je gambar ni eh! :)


minat sangat dengan buku dan majalah..macam tau baca jek...




aksi budak cergas!


macam bam2 la plak kan!


suka duduk kat kaki bila dalam kereta..


us! ibu yg poyo lebih hehehehe...


nak wet raya???


makin aktif, suka usik ibu ayah, kuat makan, kuat mengemas....kuat kutip masuk mulut pun ye jugak..yg penting anak ibu sihat.. rambut dah banyak hehehe

LUV HER! :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...